_________________ ____________________________________
"Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć(...)"
My bardzo dziękujemy za zaproszenie. Jak zwykle było wspaniale, miła, wesoła atmosfera, atrakcje dla dzieci i rodziców, szczególnie pokaz tańca "break dance" przez grupę młodych i niezwykle gibkich chłopaków. Adasiowi się bardzo podobało, wydawał okrzyki zachwytu i bił brawo Pogoda też na medal, szkoda, że musieliśmy wcześniej wyjechać.
_________________ Maja - mama Michała 17 l. i Adasia ur. 04.06.06 z zD www.adas.tomanik.eu
Ja też dziękuję wszystkim za spotkanie
jak co roku a nawet dwa razy do roku było fantastycznie!
"Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć(...)"
A ja żałuję bo wyjątkowo mnie pokarało 1 wekend spotkanie w Warszawie - Borowice - szkolenie i wszystko mnie ominęło bo nie miałam przez choróbsko jak dołączyć. Cieszę się bardzo, że impreza się udała i mam nadzieję, że na następnej nie zawiodę
_________________ Nie oglądaj się za siebie bo tylko przed tobą jest coś ciekawego i marzenia
Ja z kolei dziękuję wszystkim, którzy do nas przyjechali i wspólnie stworzyli niepowtarzalną wręcz atmosferę.
Z uwagi na to, że w dzień jestem sam z Michaszkiem nieco opóźni sie relacja, ale będzie. Będzie relacja, będą fotki.
A w relacji będzie o tym kto nas tym razem odwiedził, o tajemniczej atrakcji artystycznej, która omal nie doszłaby do skutku, o motocyklach, których nie było, a były i o wszechobecnych, niekoniecznie miłych latających żyjątkach, które bardzo polubiły olcika i przyczyniły się do nieoczekiwanej atrakcji, czyli ekspresowego stripteasu
Pozdrawiam wszystkich cieplutko, jak i się uda, to dzisiaj wieczorkiem trochę nad tym popracuję.
Wysłany: 2009-11-29, 10:13 Andrzejki 2009 w klubie Orlik.
W sobotę, 28 listopada w klubie Orlik odbyło się spotkanie andrzejkowe dla dzieci z naszego Stowarzyszenia.
Po raz pierwszy wzięli w nim udział wolontariusze z Kolegium Karkonoskiego w Jeleniej Górze, którzy wzięli na siebie ciężar poprowadzenia całego andrzejkowego wieczoru.
Zachęcam do przeczytania i obejrzenia zdjęć.
Komentarze do artykułu mile widziane.
Zabawa była przednia, nie było miejsca na nudę, bez przerwy coś się na naszej sali działo.
Zwieńczeniem zabaw, wróżb i przepowiedni było oczywiście lanie wosku, powiem tylko tyle, że bardzo ciekawe przesłania z cieni odebrali niektórzy uczestnicy tego mistycznego wieczoru
Pozdrawiam serdecznie.
Z portalu wynika że była super imprezka dla dzieciaczków.Też bym się pobawiła.Pozdrawiam serdecznie jeszcze raz z bardzo deszczowego Słupska.
W dniu 30 stycznia 2010 roku o godz. 12:00 w gościnnych wnętrzach Miejskiego Integracyjnego Przedszkola nr 14 w Jeleniej Górze odbędzie się Czwarty Kostiumowy Bal Karnawałowy Jeleniogórskiego Stowarzyszenia Rodzin i Przyjaciół Dzieci z Zespołem Downa.
Czekamy na pomysłowe stroje, nie tylko u dzieci , a wspaniała zabawa gwarantowana.
Dla dzieci przygotowaliśmy noworoczną niespodziankę.
W sobotnie południe w salach Miejskiego Integracyjnego Przedszkola nr 14 w Jeleniej Górze rozpoczął się kostiumowy bal karnawałowy zorganizowany przez Jeleniogórskie Stowarzyszenie Rodzin i Przyjaciół Dzieci z Zespołem Downa. We wspólnej zabawie uczestniczyły dzieci z zespołem Downa oraz ich rodzeństwo i rodzice. W pięknie udekorowanej motywami z filmów Disneya sali pojawiły się postacie z bajek, książek i filmów: księżniczki, wróżki, tajemnicze damy, cyrkowcy, kowboje. Była panna młoda, muszkieter i zwierzątka z bajek, dzielny strażak i Czerwony Kapturek. W pomysłowych strojach zaprezentowali się te niektórzy rodzice.
Jednym z elementów karnawałowej zabawy była prezentacja strojów podczas której każde dziecko otrzymało paczkę - niespodziankę. Każdy strój nagradzany był gromkimi brawami. Przedszkolna stołówka zamieniła się na czas zabawy w słodką kawiarenkę, gdzie można było skosztować domowych ciast, owoców, napić się soku, kawy, czy herbaty.
Kostiumowy Bal Karnawałowy organizujemy już po raz czwarty, a po raz trzeci we współpracy z dyrekcją i personelem Miejskiego Przedszkola Integracyjnego nr 14, do którego aktualnie uczęszcza czwórka naszych podopiecznych. Dzięki tej współpracy w gościnnych wnętrzach przedszkola odbywają się też nasze spotkania z Mikołajem oraz zabawy z okazji Dnia Dziecka.
(kliknij na zdjęcie, żeby powiększyć)
Informacja o balu oraz zdjęcia dostępne w portalu Jelonka.com.
Wiek: 47 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 2925 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-01, 20:42
Ja też obejrzałam i podziwiałam różne stroje - szczególnie podobało mi się spojrzenie zza wachlarza i mama - Czerwony Kapturek
Ale nie widziałam Michaszka - zachorował?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum