Aga zobacz tu: wzory pism odwoławczych
Przy odwołaniu nie stajesz juz na komisję, odwołanie jest rozpatrywane zaocznie i żadnych papierów nie musisz dodatkowo składać. Składasz odwołanie i w nim piszesz z czym się nie zgadzasz, ale czemu tak naprawdę tylko na rok dostałaś?
Dziękuje serdecznie za odpowiedź.Cieszę sie,że nie trzeba jednak znowu stawiać się na komisji.Spróbuję napisać pismo odwoławcze. a trzeba je oddać tam gdzie sie było do powiatowej poradni czy zawieźć juz do tej wojewódzkiej?
My składaliśmy w powiatowej, bo podobno za ich pośrednictwem rozpatruje wojewódzka , A rozpatrywała ta sama pani doktor, co wcześniej nam dała na 6 lat. Ale plama z jej strony Pozdrawiam
zmartwionaaga - odwołania zawsze składa się w tym miejscu, z którego dostajesz decyzję (orzeczenie). Robi się to m.in. z dwóch powodów:
1. cała dokumentacja jest właśnie tam i jest przekazana z Twoim odwołaniem dalej
2. organ wydający decyzję, od której się odwołujesz może sam "przemyśleć", czy wydał prawidłowe orzeczenie i ewentualnie zmienić je, wtedy sprawa nie idzie "wyżej"
_________________ Iwona, mama Sławka (23 l.), Ani (20 l.) i Krzyśka (19 l.)
Aga zobacz tu: wzory pism odwoławczych
Przy odwołaniu nie stajesz juz na komisję, odwołanie jest rozpatrywane zaocznie i żadnych papierów nie musisz dodatkowo składać. Składasz odwołanie i w nim piszesz z czym się nie zgadzasz, ale czemu tak naprawdę tylko na rok dostałaś?
hm a my sie odwolalismy i dostalismy zaproszenie na komisje odwolawcza
Witam ja jestem już z odwołaniem na etapie sądu tzn. sąd wysłał nas na badanie do psychologa sądowego.Pani psycholog przeprowadziła ok 2-godzinny wywiad ze mną-co robimy z dzieckiem, do jakich lekarzy jeżdzimy, jakie były rodzaje rehabilitacji, jak przebiegała ciąża itd.Popatrzyła na dziecko że fajnie chodzi,biega i że jest w miarę sprawna i stwierdziła że musi napisać taką opinię że i tak nie dostaniemy punktu 7 o który się odwołałam, ponieważ za dużo robimy dla dziecka(neurolog,endokrynolog,ortodonta, rehabilitacja,logopeda itd.)Jak byśmy nic z dzieckiem nie robili,trzymali w komórce , nie pokazywali światu i byli alkoholikami lub marginesem społecznym to byśmy ten punkt dostali.Po prostu za dużo robimy z dzieckiem aby było bardziej sprawne i miało w życiu lepiej mimo swojej niepełnosprawności.Ale i od jej opinii mogę się odwołać zanim odbędzie się sprawa w sądzie.Będę próbować do skutku.
_________________ Agnieszka-mama Ali lat 14 i Zuzi z zD ur. 13.10.2007.
Wiek: 45 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 850 Skąd: warszawa
Wysłany: 2010-07-31, 20:58
Agnieszko, ale jak dobrze liczę, to Zuzia nie ma jeszcze trzech lat.
Rozumiem, że sama zje posiłek, sama wejdzie po schodach, usiądzie na krzesełku....
Ale czy macie zakończony trening czystości i Zuzia zgłasza swoje potrzeby fizjologiczne ? Sama się ubiera i rozbiera, kąpie, myje zęby.....
Oczywiście większości z tych rzeczy nie wykonuje trzylatek bez obciążeń, a co dopiero nasze, choć sprytne, ale jednak "nierozgarnięte" dzieci. Więc o co chodzi ?
Próbuj do skutku.
Zapytaj w sądzie, czy teraz masz przestać zajmować się dzieckiem i na następną komisję stawić się z zaniedbanym i mocno cofniętym w rozwoju dzieckiem ?
Dlaczego te komisje i sądy nie wspierają wszystkich rodziców, tylko te patologiczne ?
Dlatego, że jak zaniedbają patologię, to ktoś im się
dobierze do tyłka, a jak normę, to jest wszystko OK
Nie może być normalnie.
_________________ Anka - mama PIOTRUSIA (14.04.2008) oraz Ani (20), Jacka (17), Łukasza(15)
Jeszcze dodam że to wszystko ciągnie się już od stycznia,dostałam orzeczenie na 2 lata i odwołałam się od punktu 7 i 9-tylko.Na komisji wojewódzkiej nie przyznali nam tych punktów,za to zmienili termin orzeczenia do 16 roku życia-a oto się nie odwoływałam,dlatego odwołałam się do sądu i będę walczyć.
_________________ Agnieszka-mama Ali lat 14 i Zuzi z zD ur. 13.10.2007.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum