Jeleniogórskie Stowarzyszenie Rodzin i Przyjaciół Dzieci z Zespołem Downa organizuje w dniach 19 i 20 czerwca 2010 r. na terenie ośrodków wypoczynkowych SKALNIK i ŁOKIETEK w Borowicach Trzynasty Piknik Integracyjny Rodzin dzieci z zespołem Downa pod hasłem „Powitanie Lata”. Impreza w 60% dofinansowana z funduszy PFRON.
Niestety, mimo wcześniejszych zapowiedzi nie udało nam się przenieść organizacji pikniku na wcześniejszy termin (chodziło o wybory), ponieważ wszystkie terminy czerwcowe są już zarezerwowane.
Tegoroczny piknik będzie miał charakter sportowy, wykorzystamy nowiutkie boisko w OW SKALNIK".
Będą gry, zabawy, konkursy sportowe z nagrodami, a z okazji Dnia Dziecka skromne niespodzianki dla najmłodszych.
Poza tym stałe atrakcje piknikowe, czyli ognisko, grill, motocykle, jazda konna, dyskoteka, gry i zabawy muzyczne, a i dorośli nie będą się nudzić.
Zapewne będzie też artystyczna niespodzianka, ale o tym szaaa...
Istnieje możliwość zakwaterowania dla chętnych na pozostanie na drugi dzień. Członkowie Stowarzyszenia mogą liczyć na częściowe dofinansowanie noclegów.
Osoby deklarujące chęć skorzystania z noclegów proszone są o podanie liczby chętnych mailem lub telefonicznie na numery 75 7551705 lub 607587103 do niedzieli, 30 maja do wieczora. Liczba noclegów w OW SKALNIK jest ograniczona. Planujemy część chętnych osób zakwaterować w sąsiednim OWK HOTTUR - to dosłownie "za płotem"
Zapraszamy chętne osoby do wspaniałej, wspólnej zabawy.
Janusz,a relacja z kolejnego pikniku w Borowicach będzie?
Tak strasznie żałuję,że być nie mogłam
_________________ ____________________________________
"Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć(...)"
Alu, będzie, na pewno będzie.
Mam sporo fotek, działo się wiele, ale teraz jestem sam z Michaszkiem i jak mi się czasami uda spokojnie siąść do komputera, to pracuję, a przygotowanie fotek trochę trwa.
Ale, jak zwykle , mnie mobilizujesz i postaram się wrzucić opis i chociaż parę fotek, to może dziewczyny coś dołożą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum